15:00

Alviks IK 2

Referat: Ohtana/Aapua FF - Alviks IK 2

Ohtana/Aapua besegrar hemma på Byavallen Alvik 2 med hela 11-2 (5-0).

OAFF får en drömöppning när Johannes Kero i den andra minuten slår en långboll som går fram till Adam Zingmark vars skott letar sig in vid stolproten till ledning 1-0. Tio minuter senare är det Magnus Jatko som via en lång passning frispelar Pär Alapää som fri med målvakten bredsidar in 2-0. I den 25:e minuten är det dags för Johannes Pekkari att spräcka årets målnolla när Adam spelar  fram honom, målvakten räddar första skottet men returen sitter i nät till 3-0. I den 40:e minuten snor Örjan Pääjärvi bollen, kommer runt på vänsterkanten och hittar med ett perfekt inlägg Adams huvud och 4-0 är ett faktum. Tre minuter senare är det Örjan show igen, denna gång tar han sig in i straffområdet på höger sida där han hittar en fri Pär som enkelt slår in halvtidsresultatet 5-0. OAFF gör en magnifik första runda där man visar såväl spelglädje som effektivitet. Sju målchanser gav fem mål.

Andra halvlek är fyra minuter gammal när Pär hittar fram med en boll till Jorri som sätter 6-0. I den 55:e minuten gör Pär en fin sak när han manövrerar sig i skottläge strax innanför 16-meterslinjen, skottet räddas av målvakten och Adam hugger på returen, osjälviskt lägger han bollen till en framstormande Johan Svanlöv som kan dundra in 7-0. Två minuter senare slår Örjan en högerhörna som är på väg att skruva sig in i mål där dock Danne Mäki sätter huvudet till och målet betyder ledning med 8-0. OAFF gör nu fem byten på kort tid och blir lite oorganiserade för några minuter. Det nyttjar Alvik och i den 65:e minuten reducerar man till 8-1 på ett fint långskott av Simon Larsson. Någon minut senare blir vi passiva i eget försvar varvid Alviks Marcus Johansson fri med Kotten kan reducera till 8-2. OA får dock ordning på spelet igen och i den 72:a minuten är det Elio Garcia som slår en fin högerhörna som seglar över allihop till Magnus Jatko som avslutar med att bredsida bollen upp i krysset till 9-2. Några minuter senare hittar Pär in i straffområdet med en boll som David Pekkari förvaltar till 10-2. Matchen sista mål kommer i den 85:e minuten när David liggande får fram bollen till Johan Pantzare som placerar in bollen till slutresultatet 11-2.

Sett över 90 minuter gör OAFF en helgjuten insats och segern var odiskutabel. Dom två snabba målen i början av första halvlek tog nog ner kampandan från Alvik men 11 mål gör man inte varje helg. Imponerande är att man hade 8 olika målskyttar. I ett mycket bra OAFF får hela laget pluspoäng, men en spelare får plus med spets - Adam Zingmark som i stort sett gjorde allting rätt denna eftermiddag.
Domaren Ronny Andersson hade en lugn dag på jobbet och ledde matchen på ett säkert sätt.